Vasüzlet

A Vasüzlet egy új hullámos bisztró Balatonfüreden, ahol az egyedi hangulatot a faszenen készült ételek és a hazai kézműves sörök szolgáltatják. Természetesen egy grill partyról nem hiányozhatnak a balatoni borok, a házi készítésű savanyúságok és a jó társaság sem.

Az éttermünket 2022 tavaszán nyitottuk a Kossuth utca 31 szám alatt, felújítva a város egyik gyönyörű épületét. Az épület hosszú történelme során már sok szerepben tetszelgett, ám a homlokzaton hirdetett feliratot meglátva egyértelmű vált, hogy milyen néven fogunk megnyitni.

Séfünk, Huszár Mátyás több ízben is kötődik a városhoz, nem csak itt nőtt fel, hanem hivatását is a városban kezdte el. Budapesti szakmai fejlődése után úgy döntött, hogy visszatér a Balaton partra és elhozza minden tapasztalatát álma megvalósításához.

Étlapunk szezonális alapanyagokra épül, hiszünk abban, hogy a hazai és környékbeli termelőktől származó zöldségek, húsok, tejtermékek vegyítve a magas színvonalú konyha technológiával és a faszenes grillel egyedi ízvilágot tudunk alkotni.

Az ételeinkre igaz a mondás, hogy a látszat néha csal. Első olvasatra hagyományosnak tűnő ételeink mindegyikénél megtalálható a csúcs gasztronómiából hozott furfangok. Így vállnak a mindenki számára közérthető, egyszerű fogásaink nagyszerű és ízekben összetett ételekké.

Célunk, hogy a hagyományos, minden magyar konyhában megtalálható fogásokba vigyünk egy kis csavart, ugyanakkor a törekszünk arra, hogy a fine dining sallangjait ledobjuk és az egyszerűséget megtartsuk.

Az italok terén sem engedünk a minőségből, így a Balaton parton még kevésbé jellemző, magyar kisüzemi kézműves söröket kínálunk a szomjúság csillapítására. Természetesen a Balaton szerelmeseként nem hiányozhatnak a környék legjobb bortermelőinek portékáik sem, megtalálható Bökő Dávid, a Figula Pincészet és a Béla és Bandi Pincészet borai is kínálatunkban.

Cím: Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 31.

Tel: +36 20 323 0977

E-mail: k31vasuzlet@gmail.com