Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Péklány

Minden egy sorsfordító születésnapi ajándékkal kezdődött. Zeliska Orsi, a peklanyleszek.com blog írója, a Péklány Kézműves Pékség alapítója 2013-ban egy házimalmot kapott a férjétől, Csabától. A manager házaspár nem gondolta, hogy egy marék búza és a belőle sütött kenyerek ennyire megváltoztatják majd az életüket.

Orsi megállás nélkül sütött és kitanulta a házipékeskedés csínját-bínját. Saját kovászt nevelt vízből és lisztből, és nap mint nap táplálta. Az őrlés és a sütés hobbiként indult, de később szenvedéllyé, végül hivatássá vált. Csaba otthagyta régiós felsővezetői állását és házimalmokkal, valamint kenyérsütési kiegészítőkkel kezdett foglalkozni (www.naturprojekt.hu). A szerző a felnőtt pék szakmunkásképző elvégzése után úgy érezte, nem mehet tovább az életük ugyanúgy, mint addig. „Minden nap a kenyeret kell készítenem! Nyitnunk kell egy saját kézműves pékséget, mert nemcsak a családunknak és a barátainknak szeretnék finom, tiszta és egészséges kovászos kenyeret készíteni, hanem másoknak is! A kenyér testileg, és lelkileg is táplál, és én szeretnék még többet adni a világnak magamból azáltal, hogy nap mint nap használom a kenyérsütés folyamatában azt a teremtő képességet, amit kaptam. Nem számít, hogy lány vagyok és nem számít, hogy egész eddigi életünkben mással foglalkoztunk!”

A pár 2017 nyarán felszámolta budapesti életét és Balatonfürdre költözött, hogy megvalósítsa álmait. Pár hónap múlva megnyílt a Péklány Kézműves Pékség, tele igazi kovászos kenyerekkel és hagyományos technológiával készülő péksüteményekkel. Azóta télen-nyáron nagy a forgalom a Szent István téri kis bolt előtt, amit könnyen meg lehet találni, ha az illatok után megyünk.

https://www.peklanylettem.hu/

 

https://www.peklany.hu/