Huszár Vendéglő Örvényes

H-8242 Örvényes, Malom u. 4.
Tel : 87-449 072 
E-mail: huszar@huszar.info
web: www.huszar.info

A forgalmas észak balatoni út, a 71-es, áthalad a községen. Sokan csak átsuhannak ezen az ősi településen anélkül, hogy rápillantanának, netán megállnának megnézni a barátságos hely nevezetességeit. Pedig higgyék el érdemes!

Néhány méterre az úttól látható a falu legismertebb műemléke a vízi malom. Erről már 1211-ben említést tesznek a tihanyi apátság birtokainak összeállításakor. Azóta is folyamatosan üzemel a fontos ipartörténeti emlék, amelyet csoportos és egyéni kirándulók ezrei látogatnak évente.

Tihanytól hét kilométerre a műemlék-vízimalom szomszédságában áll a Huszár Vendéglő. Kétszer negyven fős különteremben és a száz fős fedett teraszon várjuk a kedves vendégeinket. A teraszról ráláthatnak a saját ingyenes parkolóra, fedett kerékpár tárolóra, gyermek játszótérre.

A balatoni bringakörút vendéglőnkkel határos, vendégeink a kerékpárjaikat a fedett tárolóba az étteremből jól láthatóan helyezhetik el míg az étterem szolgáltatásait igénybe véve felfrissülnek.

Konyhánk alapvetően magyaros jellegű, balatoni halfélékből bőséges választékot kínálunk és a nemzetközi ételválasztékot is kielégítjük. Az étteremben Széchenyi kártyát, étkezési utalványt is elfogadunk. A „Balatoncard”-dal rendelkező vendégeinknek kedvezményt biztosítunk. A számla bankkártyával is kiegyenlíthető. A vendéglő Húsvéttól Mindenszentekig várja szeretettel a betérő megfáradt, éhes, szomjas vendégeket.

Ételeinkhez a jellegzetesen zamatos helyi borokat – köztük a sajátjaikat is – ajánlják. A Vendéglő ma a Huszár Pincészet részeként üzemel. A nagy családi hagyományokra és tapasztalatokra alapuló borászatunk minden évben jó minőségű borokkal örvendezteti meg a borbarátokat. Szőlőfajtáink: Olaszrizling, Chardonnay, Kékfrankos, Rizlingszilváni. Borkóstolási lehetőség helyben vagy a pincészettől 120 méterre, Örvényes határában, a műemlék vízimalom szomszédságában a Huszár Vendéglőben adott.

Boraink a balatoni boroknak megfelelően íz-, zamat-, tájjellegűek. Büszkék vagyunk a borlovagrendünk zászlós borára, az Olaszrizlingre, de a reduktív tárolásnak köszönhetően fiatalos Rizlingszilváni borunkra is. A Vendéglőben a választott borhoz megfelelő ételeket is kínálunk illetve az itt töltött időt egyéb szervezett programok is színesítik. A Vendéglőhöz panzió is tartozik, így a megfáradt vendégeink itt is megpihenhetnek.

A Huszár Vendéglő nyitva tartása 2021-ben:
Májustól Mindenszentekig nyitva tartunk!
Kedd: szünnap

A Huszár Vendégház szolgáltatásai:
 • étterem, étkeztetés
 • szállás
 • 3×2 ágyas szobák fürdőszobával és külön apartman, max. 12 főnek
 • közös konyha, kis házban külön konyha
 • autóparkolás zárt parkolóban
 • bográcsozási lehetőség
 • ingyenes strandlehetőség (ingyenes parkolással)
 • fél-panzió általában, de igény alapján lehet plusz étkezés is
 • egész évben  nyitva vannak
 • wifi, kábel Tv
 • Egész évben várjuk a vendégeket