Zelna Borászat

A Balatonfüred-Csopaki Borvidéken, azon belül is Balatonfüreden és Balatonszőlősön gazdálkodunk 2014 óta organikusan. Fő fajtánk az Olaszrizling, de megtalálható még a kínálatunkban a Pinot Gris, a Merlot és a Zweigelt is.

Borászatunkat Balatonfüreden építettük fel, a legmodernebb technológiáknak megfelelően. A bogyózástól a palackozásig minden folyamatot mi magunk végzünk. Készítünk könnyed, reduktív borokat, de dűlőválogatott prémium tételeink hordós érlelést is kapnak.  A borok stílusát tekintve a legfontosabb, hogy frissek, gyümölcsösek és termőhelyi karakterűek legyenek.

Területeink Balatonfüreden és Balatonszőlősön találhatóak. Szőlőterületeink talaja olyan sokszínű, hogy néha akár egy dűlőn belül is teljesen más jelleget mutat. Fontosnak tartjuk, hogy a lehető legjobb minőségű szőlőt szüreteljünk, ezért kezdetek óta bio művelést folytatunk.

Klasszik borainkat a frissesség és gyümölcsösség jellemzi. Könnyed, jó ivású, fajtajelleges borok, melyek acéltartályban erjedtnek, megőrizve a fajták karakterét.

A könnyed borok mellett készítünk dűlőválogatott tételeket is, melyekkel arra törekszünk, hogy megmutassuk a termőhelyi sajátosságokat, és kidomborítsuk a fajtákban rejlő értékeket. Némelyik tétel hordós érlelést is kap még intenzívebbé téve az ízvilágot.

Kóstolják meg borainkat a Zelna Borbár és Vinotékában!

Kapcsolat:

Zelna Borászat
BALATONFÜRED
8230 Balatonfüred, Lapostelki út 9.
0630-4960033
info@zelna.hu
www.zelna.hu
https://www.facebook.com/ZelnaBoraszat/
https://www.instagram.com/zelnaboraszat/

Nyitva tartás:

H-P: 09:00- 15:00