Koronczai Pince

Borainkat folyóborként és palackozva is értékesítjük.

 A családunk több generáció óta szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozik, ezért már gyerekkoromban megismerkedtem ezzel a fáradságos, de ugyanakkor nagyon szép életmóddal. Többször kivittek magukkal a szüleim a szőlőbe, így hamar szembesültem azzal, hogy milyen tennivalót kíván meg ez a foglalkozás.

2002-ben borász és szőlőtermelő képesítést szereztem. A szőlőültetvényeket 2002 tavaszától folyamatosan újratelepítéssel újítjuk fel. A család jelenleg 15 hektáron gazdálkodik.

Szőlőterületeink a Balatonfüred-Csopaki Borvidékhez tartozó Balatonszőlősőn helyezkednek el, ami a Balaton Felvidéki Nemzeti Park területén a Szőlős-pécselyi medencében fekvő település -műveljük. A szőlők ültetvények megművelését saját gépparkkal végezzük.

A kíméletes szőlőfeldolgozás, a modern borászati eljárások, lehetővé teszik hogy boraink megőrizhessék gyümölcsös jellegüket, finom illatukat és aroma anyagukat. A borokat a józan ész és a természettörvényei alapján készítjük, inkább csak segédkezünk a megszületésében. A megtermelt szőlőtermést 1000 hl tárolókapacitású pincében dolgozzuk fel. Többféle hordóban és tartályban tároljuk borainkat, különböző módszerekkel gondoskodunk a jó minőségről.