Kern Borászat

A Kern Borászat 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy kapcsolatot teremtsen a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve a hagyományt a természettel és a technológiával. Tervünk a hagyományos, már-már elfeledett szőlőfajták „újraélesztése” a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal.

Első terroirjainkat Balatonszőlősön (Öreghegy, Penke-dűlő) vásároltuk, majd a többit Tokaj-Hegyalján (Tarcal-Mandulás-dűlő, Bakonyi dűlő) tarcali birtokközponttal.

Mindkét borvidéken hagyományos módszerrel készítünk pezsgőt.

Fő fajtáink Balatonszőlősön az olaszrizling, a pinot gris, a zenit és a zweigelt. Tokajban Furmint, Muscat Lunel, Hárslevelű és hagyományos tokaji szőlőfajták, mint a Zéta, Kabar és Kövérszőlő.

Széles skálájú fehér- és rózsabor- és habzóborválasztékkal állunk rendelkezésére, amelyek remek bemutatkozást jelentenek Magyarország két legnagyobb fehérbortermelő területén. Balatonszőlősről érkező termékeink ásványosak, nagyon széles körben érthetőek, elegánsak, kiegyensúlyozott, kellemes savakkal.