Gyukli Pincészet

A Gyukli Pincében közel négy évtizede készítjük a Balaton régió kiváló borait. Gazdálkodóként hisszük, hogy a természet tiszta, ezért mind a szőlőben, mind pedig a pincében lehetőség szerint kemikáliák nélkül asszisztáltunk annak folyamataihoz. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a szőlőültetvények hosszútávon fenntartható jó egészségügyi állapotának megőrzésére, a termőterülethez illeszkedő fajta gondos megválasztására és a gazdálkodás során kialakuló ökológiai lábnyom csökkentésére.

Boraink készítése egy apró felelősségvállalás a környezetünk és egészségünk érdekében, melynek kóstolásakor válik egyértelművé, hogy hosszútávon az ökológiai gazdálkodás az egyetlen járható út.

A balatonfüredi borászatunk közelében található 5 hektárnyi ültetvényeinken 100% ökológiai szőlőművelést folytatunk. Ezen ültetvények felén gombás betegségeknek ellenálló fajtákból készítünk kiemelkedő minőségű borokat. Kínálatunkban megtalálható a könnyű nyári illatos szomjoltó gyöngyözőbor, a termőhelyet bemutató tartalmas fehérbor vagy akár a barrique hordóban érlelt komplex vörösbor is. Borainkkal a Balatonfüred-Csopaki borvidék adottságainak és a vegyszermentes gazdálkodásban rejlő potenciálnak páratlan kombinációi születnek meg évről-évre.

Értékeljük az egyes dűlők üzenetét, és figyelünk a szőlőfajtákban rejlő sokszínűségre is. A boraink és szőlőmagtermékeink rendszeres ellenőrzés mellett „Bio” certifikációval, az „Európai Vegetáriánus Védjegy” és az „Éltető Balaton-felvidék” tanúsítványával kerülnek forgalomba. A vegyszermentes gazdálkodás, a talaj és a szőlőnövény tisztelete, az adalékanyag nélküli pincetechnológia mind visszaköszönnek a Gyukli borok íz- és illatvilágában.

Hiszünk a régióban, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a helyi értékesítésre, a partnerkapcsolatokra és a rövid ellátási láncra az élet minden területén. Mind a szőlőművelés, mind pedig a borkészítés során bevontuk a környezetkímélő, valamint a megújuló erőforrásokat hasznosító technológiákat, ezáltal az ökológiai lábnyomunk évről-évre csökken. Munkatársainkkal közösen hiszünk a munkában, szeretjük a bort és szenvedélyünk a természet.

Pincészet: 8230 Balatonfüred, Lapostelek-Dűlő 4049/2

Értékesítés – Vaczuli Szilvia +36/70-502-2502, iroda@gyukli.hu

Borászat – Gyukli Krisztián +36/20-981-0484, info@gyukli.hu

https://gyukli.hu