Balatoni Hajózás

Balatoni Hajózási Zrt.
8600 Siófok, Krúdy stny. 2.
Tel.: 84/312-144 Fax: 84/312-907
Tel./Fax: 84/310-050
E-mail: fured@balatonihajozas.hu
Web: www.balatonihajozas.hu

Várjuk a fedélzeten!

Hajóprogramok leötlhetők itt

A balatoni személyhajózás 1846. szeptember 21-én indult meg. Ezen a napon bocsátották vízre az első gőzhajót, a Kisfaludyt. Az elmúlt több, mint 160 év alatt cégünk a balatoni turizmus meghatározó részévé vált. Társaságunk a legnagyobb hajózási cég a tavon, legismertebb tevékenységei a személyhajózás, kompközlekedés és vitorláskikötők üzemeltetése.

A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 21 motoros személyhajó, egy 25 fő befogadóképességű vitorlás, valamint a Calypso gyorshajó bonyolítja le. A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 kompunk. Évente több százezer utas és jármű kel itt át. A személyhajóink ma már a Balaton 22 kikötőjét érintik. A legtöbb kirándulóhajó a Tihanyi-félsziget és a badacsonyi borvidék nevezetességeinek megtekintésére szállítja utasait.

A menetrend szerinti járatokon kívül sétahajók, diszkóhajók, programhajók és és igény szerint különhajók indulnak. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek rendezvényhajóink, ahol a legmagasabb igényeket is kielégítő vendéglátással állunk megrendelőink rendelkezésére. A hajóparkunk összetétele lehetővé teszi akár több száz fős rendezvények lebonyolítását teljeskörű vendéglátással is.

Siófokon a Móló Hotel közvetlen vízparti 37 szobás szállodánk 111 férőhellyel nyújt kikapcsolódási lehetőséget, pihenést.
Szállodánk, a siófoki vitorláskikötő szomszédságában található, konferenciateremmel (70 fős), saját stranddal, gyermekmedencével, panoráma lifttel, rendezvények megtartására is alkalmas, megújult étteremmel (100-130 fős), megújult recepcióval és lobbyval valamint a szálloda mellett található wellness részleggel várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Balatonbogláron és Balatonszemesen vízparti, homokos stranddal és felújított vizesblokkokkal rendelkező kempingjeink várják a sátorral vagy lakókocsival érkező turistákat.

Társaságunk üzemelteti a Balaton legnagyobb vitorláskikötő-láncát, mely jelenleg 10 nagyobb és 11 kisebb kikötőből áll .

Ipari és építőipari ágazatunk vállal kikötőépítéseket, strandkialakításokat, hajóépítést, -javítást, mindezek megtervezését, hatósági engedélyeztetések lebonyolítását.

 

Programok:

  •  menetrend szerinti hajóközlekedés
  •  kedvezményes hajózás gyermek és diákcsoportok részére
  • Tihanyi kirándulás gyermek és diákcsoportok részére
  • Siófoki kirándulás gyermek és diákcsoportok részére
  • sétahajók
  • Tihany túra (jún. 20.-tól!)

Menetrendszerinti személyhajójáratok, program – és sétahajók közlekednek július 7.-től a Balatoni Hajózási Zrt. összes kikötőjéből!

 

Indulási időpontokról érdeklődni lehet a hajóállomásokon, a fured@balatonihajozas.hu e-mail címen, a 87/342-230-as telefonszámon illetve a www.balatonihajozas.hu honlapon.

Egyórás sétahajójáratok indulnak a balatonfüredi kikötőből naponta több alkalommal! Bővebb információ a 87/342-230-as telefonszámon kérhető!

A kompok július 7-től augusztus 26-ig az alábbi menetrend szerint közlekednek:
Szántódrévből indul:
6.40 órától 23.20 óráig negyvenpercenként
Tihanyrévből indul:
7.00 órától 23.40 óráig negyvenpercenként

Bővebb információ a Szántódrév: 84/348-744 illetve a Tihanyrév: 87/448-307 telefonszámokon, valamint a www.balatonihajozas.hu honlapon kérhető.

Kedvezményes hajózás balatoni lakosoknak!

A Balaton Régió minden állandó lakosa 25% kedvezményt kap a teljesárú menetjegy árából a Balatonon közlekedő menetrendszerinti hajójáratokon.

Egy utazáshoz csak egyféle kedvezmény vehető igénybe!

Üdülési Csekket és SZÉP Kártyát elfogadunk!

Balaton Mix

2012. május 1. és szeptember 30. között:
A MÁV Zrt. és a Balatoni Hajózási Zrt. kedvezményes utazási ajánlata a Balaton körüli vonalszakaszokon és a menetrendszerinti balatoni hajójáratokon!

 

Sétahajó – Disco hajó– Naplemente túra – Tihany túra
indul július 7. – augusztus 26. között a balatonfüredi kikötőből!!!

Gyerekhajó
indul július 7. – augusztus 20. között a balatonfüredi kikötőből!!!