Romantikus Reformkor Fesztivál A Széchenyi emlékév jegyében 2016. szeptember 16-18.

A három napos fesztivál nyitónapján (pénteken) ragyogó napsütésben pakoltak be a vásározók a Tagore sétányon kijelölt területre.

A hagyományokhoz hűen péntek délután 14:00 órai kezdettel került megrendezésre az „Óh Füred támadjon benned újra hagyomány” című nagy sikerű szavalóverseny a Városi Múzeumban és a Vaszary Galériában. Hatalmas sikere volt a Blaha Lujza Étterem különtermében megrendezett Üdv Széchenyi című zenés, irodalmi előadásnak.

A Szívkórház Mozitermében kapott helyet Dr. Messik Miklós „Széchenyi emlékek nyomában Európában” című kiállítás. Az ünnepélyes megnyitón Hári Lenke Alpolgármester Asszony képviselte Balatonfüredet.

A Kisfaludy Színpadon péntek este igazi nyári buli hangulatot varázsolt Polyák Lilla és Wolf Kati könnyed hangvételű műsorukkal, amelyen szép számmal vettek részt fiatalok és idősebbek egyaránt.

A szombat délelőtti szeszélyes időjárás meglehetősen ráijesztett a felvonulók népes seregére, de végül kegyes volt hozzánk, és 13 órakor gyönyörű napsütésben indult el a reformkori ruhákba öltözött, közel 350 gyalogos résztvevőkből álló menet a Kisfaludy Színpadhoz. A tizenegyedik fesztivál ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott a rendezvény fővédnöke, Gróf Dr. Bethlen István, Kontrát Károly államtitkár, Dr. Bóka István Balatonfüred Polgármestere, és a BTE elnöke, Böröcz István.

A köszöntőbeszédet követően több helyszínen, többféle stílusú, színes programokkal (pl. operett gála, reformkori ruhaviseletet bemutató divatshow, Szabó Ádám harmonika koncert…) vártuk az érdeklődőket. Örömmel összegezhetjük, hogy szinte kivétel nélkül minden helyszínen óriási volt az érdeklődés, szép számmal jöttek el a vendégek, melyhez hozzájárult a gyönyörű nyárutó időjárás, és a színvonalas műsorszámok.

A fesztivál zárónapjára (vasárnap) jósolt rossz idő miatt már eleve úgy készültünk, hogy a programokat a szabadtéri színpadról bevisszük az Anna Grand Hotel báltermébe. Minden lehetséges kommunikációs csatornát igyekeztünk igénybe venni, hogy tájékoztassuk a vendégeket a helyszín változásáról, és ennek köszönhetően a vasárnap délutánra hirdetett programok is szinte végig telt házasak voltak. A legnagyobb népszerűségnek a zárószám, Pintér Tibor fellépése örvendett.

Fényképes összeállításunk a rendezvényről Facebook oldalunkon megtekinthető ide kattintva.