Romantikus Reformkor Fesztivál 2019

XIV. Romantikus Reformkor Fesztivál

Balatonfüred, 2019. szeptember 20-22.

A Romantikus Reformkor programjai ismét időutazásra invitálnak minden kedves érdeklődőt ezen a hétvégén, Balatonfüreden! A korhű viseletbe öltözött hagyományőrzők társaságában sétát tehetünk a nagy múltú épületek között, ahol a századforduló időszakában neves társadalmi események zajlottak, illetve hazánk nagy költői, írói is megfordultak.

Külön megtiszteltetés számunkra, hogy ebben az évben Székesfehérvár, a koronázó város köszönti Balatonfüredet, melynek keretein belül megtekinthető lesz a Magyar Szent Korona, valamint a koronázási jelvények a Vaszary Galériában.

Fantasztikus koncertekkel, érdekes előadásokkal, színvonalas programokkal és egy előkelő bállal várjuk vendégeinket idén is a XIV. Romantikus Reformkor Fesztiválon, szeptember 20-22 között.

Számos kulturális, és gasztronómiai élmény várja Önt ebben a három napban. Lesz élő nagykoncert Malek Andreával és a Soulistis-zel, valamint az Eszencia zenekar is fellép a Kisfaludy színpadon. A báli csalogatóval Király Miklós és zenekara várja a báli forgatagot a Gyógy téren. Szombaton, mint minden évben a Szent István térről indul a hintós felvonulás korhű öltözetben, táltos dobosokkal, egészen a Vitorlás térig, ahol a Reformkori Hagyományőrzők táncműsora nyitja meg rendezvényt. A szórakozásból a legkisebbeket sem hagyjuk ki: Furfangos Csudavilág játszópark, arcfestés, Holddalanap gyerek koncert, alkotóműhely vár minden kisgyereket ezen a hétvégén.

A reformkori bál pedig mintegy fő attrakcióként remek szórakozást ígér szombat estére: Hampel Katalin divattervező reformkori divatbemutatója, valamint a Kék Duna Szalon és Koncertzenekar mellett ceremóniamester garantálja a jó hangulatot és a talpalávalót, a finom falatok által pedig valódi gasztronómiai kalandozásban lehet részünk az Anna Grand Hotelben.

Merüljön el Ön is a jelmezek, huszárok, hintók forgatagában, vegyen részt pezsgős hajókiránduláson, gyönyörködjön a népi és iparművészeti vásár felhozatalában és ízlelje meg Jókai Mór és Laborfalvi Róza kedvence étkeit ezen a csodálatos kora őszi hétvégén!