Reformkori főzőverseny

Napjaink egyik legdivatosabb tudománya lett a gasztronómia, soha ennyi szakácskönyvet nem adtak ki nálunk, mint az elmúlt években. A tévécsatornák legnézettebb programjai lettek a legkülönbözőbb főzőműsorok. A lányok-asszonyok recepteket gyűjtenek, cserélnek, sőt, a férfiak között is egyre többen büszkék főzőtudományukra, specialitásaikra.

 

Ez indította a Romantikus Reformkor szervezőit, hogy az immár tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő, valódi hagyományokra épülő, és mint ilyen – irodalmi, zenei és egyéb kulturális programokban gazdag eseménysorozat, a Romantikus Reformkor Fesztivál keretein belül ebben az évben is meghirdessék a Romantikus Reformkor Szakácsmestere versenyt, melyre várják minden lelkes főzni szerető érdeklődő jelentkezését, aki szívesen készítene a zsűri számára egy ínycsiklandó Reformkori fogást!

 

Találjanak, válasszanak ki egy reformkori ételt –levest, húsételt, süteményt stb.- és készítsék el 3-4 személynek megfelelő adagban. Hozzák el a Hotel Astoriába szeptember 18-án, (a Romantikus Reformkor rendezvénysorozat időpontjában), vasárnap 10 óráig. Az Astoria szakemberei segítenek az ételeket a legszebben feltálalni. Az ínycsiklandó tárlatot bárki megtekintheti és – miután a szakértő zsűri értékelte- meg is kóstolhatja 1.000 Ft-os kóstolójeggyel (ezért kérjük a családi adagos elkészítést). Kérjük, hogy az ételekhez mellékeljék az elkészítés receptjét, a készítő nevét is. Természetesen nem marad el a szakácsok jutalma sem! A remekműveket a FÜREDTV is bemutatja!

A verseny fődíja egy két személy részére szóló wellness ajándékutalvány.

A Balatonfüredi Napló közli a legjobbaknak ítélt ételek receptjét.

 

A kóstolás időpontja és helyszíne:

 

2016. Szeptember 18. vasárnap, 12:00-14:30 óra

 

Hotel Astoria

 

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 13.

Jelentkezési információk és további részletek:

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület

+3687580482, +360307583585, tdm@balatonfured.info.hu

www.balatonfured.info.hu, facebook.com/romantikusreformkor