Csopak

Csopak festőien szép környezete vonzza a művészeket, az üdülni, pihenni vágyókat, a természet rajongóit. A csopaki strand, a folyamatos nyári programok, a csodás hangulatú csopaki pincék és a község lakóinak kedves vendégszeretete várja az idelátogatókat.

Csopak történelmi látnivalói közül kiemelkedik a Csonkatorony, a Plul Vízimalom, a Szent Miklós templomrom vagy akár a Ranolder Kastély.

A művészetet kedvelők egész nyáron újabb és újabb kiállításokat tekinthetnek meg a Csopak Galériában. Csopak elsősorban a szőlőtermesztéssel és a borászattal lett igazán ismert. A nyári rendezvények is leginkább a borhoz kapcsolódnak, június végén a Balatoni Hal és Borünnep keretében a népszerű Olaszrizling Éjszakája, július közepén a II. Pincenyitogató Fesztivál, július második felében az I. Csopaki Fröccsfesztivál a VI. Parti Ulti Partyval, július végén-augusztus elején a Kedd Esti Borestek, valamint augusztus 18-22. között a Csopak Napok – Borhét. Augusztus elején néhány napig latin hangulat járja át a strandot a Csopakabana fesztivál alatt. Szeptember közepén a szüreti rendezvény programjában szerepel a Szőlő és Madárijesztők Napja és az igen kedvelt Szüreti Étkek Fesztiválja. Kívánjuk, hogy legyen lehetősége részt venni programjainkon és hazavinni a palackba zárt Csopaki Csodát!

Bővebb információ: www.csopak.hu