Szálláshely-minősítés tájékoztató előadás ÚJ IDŐPONT

A KORÁBBI 10:30-AS ELŐADÁSRA A HELYEK ELFOGYTAK, DE EGY KÖVETKEZŐ IDŐPONTBAN IS VÁRJUK SZERETETTEL AZ ÉRDEKLŐDŐKET A SZÁLLÁSHELY-MINŐSÍTÉS INGYENES TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁSRA!

ÚJ IDŐPONT: 2022. OKTÓBER 26. 10:30

A szálláshely-minősítés közérdekű feladat, melyet országosan egységesen kell megszervezni és biztosítani. A feladat ellátására a Kormány a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Kft-t jelölte ki.
A szálláshely-minősítési rendszer célja a megbízható információ minden szálláshely minőségéről.
• A szálláshely-szolgáltatás nyújtásáról szóló jogszabályok alapján az eddigi, csak a szállodákra és a panziókra vonatkozó és önkéntes igénylésen alapuló védjegyrendszert kötelező érvényű, a kereskedelmi- és a magánszálláshelyekre, egyéb szálláshelyekre egyaránt kiterjedő, országosan egységes nemzeti szálláshely-minősítő rendszer váltja fel.
• Az új rendszer célja, hogy mind a külföldi, mind a belföldi vendégek egyértelmű információt kapjanak a Magyarországon hét szálláshelytípusban működő, mintegy 42 ezer szolgáltató által kínált szolgáltatás minőségéről.
• Az új rendszer eredményeként a jövőben kizárólag a minősítéssel rendelkező kereskedelmi szálláshelyek, magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek működhetnek a piacon.

A már nyilvántartásba vett szálláshelyek tulajdonosainak, illetve üzemeltetőinek az első szálláshely-minősítés érdekében – a kapcsolattartó és a szálláshely adatainak megadásával –

regisztrálniuk kell 2023. január 1-ig.

Az első kötelező minősítés díját a magyar állam minden szálláshely esetében átvállalja.

Ezúton hívjuk meg Önt a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezésében a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ingyenes tájékoztató előadására, amelynek keretein belül ezen újonnan létrehozott szálláshely minősítésről kaphatnak információkat.

Az előadáson betekintést nyerhetnek a regisztráció folyamatára, a 109 pontból álló kritériumrendszerre, a jó és rossz gyakorlatokra, valamint a helyszíni minősítésre való felkészülésre.

Az előadás dátuma: 2022. október 26. 10:30 MEGTELT!! MEGTELT!!

———-> ÚJ IDŐPONT: 2022. OKTÓBER 26. 13:30!!!!!!!

Az előadás időtartama: kb. 2 óra.

Helyszíne: Balatonfüredi Yacht Club, Zákonyi Ferenc u. 2. (Klubszoba)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyre az alábbi linken van lehetőségük: https://forms.gle/MzCCSevoPxZHcFFx8

login-logo.png.png