Modern Műtár – Kulturális Örökség Napjai 2024.09.21.

Kulturális Örökség Napjai 2024
Az „Év Balatoni Háza 2023” építészeti díjpályázat középület kategória győztese a Balatonfüredi Modern Műtár/Szöllősi-Nagy-Nemes Gyűjtemény (MOMŰ) épülete
Tisztelettel meghívjuk a Balatoni Szövetség és a Balatonfüred Város Önkormányzata, valamint a Magyar Építészek Veszprém Vármegyei Kamarája közös ünnepi rendezvényére, amelyet 2024. szeptember 21-én, szombaton tartjuk a díjazott épületnél (Balatonfüred, Blaha Lujza utca 3.-5.) az idei Európai Örökség Napok eseménysorozat részeként.
Tervezett program:
• 14 órától „Kongresszusi Központtól a megújult Esterházy-kastélyig” Balatonfüred város legújabb kulturális beruházásainak egyéni megtekintése
• 14.45-től regisztráció a MOMŰ-ben (Balatonfüred, Blaha Lujza utca 3.-5.)
• 15 órakor Megnyitó – Dr. Bóka István, Balatonfüred Város polgármestere
• 15.15 Plenáris ülés
– MOMŰ az „Év Balatoni Háza 2023” építészeti díjpályázat középület kategória győztese (Fabacsovics Zoltán, Veszprém vármegye főépítésze)
– Egy építész gondolatai a MOMŰ megvalósulása kapcsán… (Vikár András DLA és Lukács István DLA építészek, a MOMŰ tervezői)
– A Balatonfüredi Modern Műtár/Szöllősi-Nagy Nemes Gyűjtemény keletkezése: a kulturális köz- és magánegyüttműködés (PPP) példája (Szöllősi-Nagy András, a gyűjtemény társtulajdonosa).
• 17 órakor az épületegyüttes megtekintése a MOMŰ tervezőinek vezetésével és az
állandó kiállítás megtekintése Szöllősi-Nagy András és Nemes Judit gyűjtők vezetésével
• 17.45 órakor az In memoriam Vera Molnar kiállítás megtekintése Prieger Zsolt zenész (Anima Sound System) vezetésével
• 19 órakor tervezett programzárás
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet 2024. szeptember 17- ig tehetnek meg a titkarsag@balatoniszovetseg.hu email címen.
Felhívjuk a rendezvényen résztvevő építészkamarai tagok figyelmét, hogy továbbképzési pontban részesülhetnek. Előzetes regisztrációkor kérjük szíveskedjenek megküldeni az alábbi adatokat: név, lakcím, kamarai tagszám és azt, hogy melyik területi kamara tagjai.
Gépkocsival érkezőknek – fizetős parkolási lehetőségként – a Kongresszusi Központ alatti mélygarázs igénybevételét javasoljuk!