Krúdy-Gábli

Irodalmi villásreggeli a Borcsa Étteremben – felolvasás, némi zene, és több fogásos menü Krúdy Gyula modorában. A ráérős Krúdy-gábli alkalmából ezúttal Ady, Jókai és Mikszáth egy-egy kedvenc ételét is felszolgálják.
Krúdy Gyula a magyar irodalom egyik legnagyobb lumpja és egyben az egyik leginkább szerethető alakja. A 190 centi magas, ábrándos tekintetű, szomorkás ábrázatú író falta a nőket, (lánya szerint 133 szeretője volt) megszállottan kártyázott, literszámra itta minden nap a nagyfröccsöket, a pesti éjszaka királya volt, aki soha nem akart hazatérni. És mindenekelőtt az egyik legnagyobb gourmand, amiről ráadásul rengeteg adoma is kering. Így tartja a legenda, a valóság azonban ennél jóval árnyaltabb, hiszen a közhiedelemben sajátosan összekeveredett az író magánélete és az általa megírt alakok története.
Az idő lelassítása, a jelenléttel megtöltött figyelem, az éjszakai élettől sajgó gyomor gyógyítása sörrel és egyszerű, ám ízletes ételekkel – ezek Krúdy villásreggelijének összetevői.
A november 27-én, vasárnap, a Borcsa Étteremben rendezendő gábli-n Krúdyhoz híven, házi pálinkát, barna sört és velős pirítóst tálalnak fel, hogy aztán Mikszáth Kálmán (palócleves), Ady Endre (lencsefőzelék borjúpörkölt szaftjával) és Jókai Mór (tordai galuska) kedvenc étele kerüljön az asztalra.
A reggeli közben a nagy klasszikus szerzőktől irodalmi szövegek is elhangzanak Szarvas József színművész jóvoltából. Az irodalom mellett zene is lesz Pingiczer Szilárd jazz-zongorista előadásában.
Jegyvásárlás a jegy.hu oldalon.