BorTúrák Balatonfüreden

ISMERD MEG ÉS KÓSTOLD KÖRBE BALATONFÜREDET!
„Terítéken a borok”
Balatonfüred méltán a jelenkori magyar borászat egyik fővárosa lett, 1987 óta a Szőlő és Bor városa!
A szőlőből készülő bor mögött mindig ott találjuk a tájat, az embert és kultúrát. Szorosan összefonódnak, kölcsönösen hatnak egymásra, formálják, alakítják egymást. Borvidékeink történetei ezért érdekesek számunkra.
Szeptemberben induló programsorozatunk számos szakvezetéses bortúrával vár, melynek során megismerheted Magyarország egyik leghíresebb történelmi borvidéke, a Balatonfüred-Csopak Borvidék által kínált zamatos borait, ami mellé a Balaton festői látványa párosul.
A BorTúrák egyes helyszínei a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület borász partnerei közül kerülnek kiválasztásra, így lehetőség lesz több pincészetet is megismerni, boraikat kóstolni.
A túrák során az egyes pincéknél 3-3 fajta bor kóstolása mellé a gazda érdekes történeteit hallhatod az egyes borokról valamint a pincészet kialakulásáról. Mindezek mellé borkorcsolyát, borkísérő falatokat kínál, a túra utolsó állomásánál pedig egy vacsora vár.
Az út során a vezető mesél a városról, a történelmi borvidék kialakulásáról és számos érdekes történeteket hallhatsz. Az egymástól távolabb eső pincészetek között a személyszállítást városnéző kisvonattal és/vagy kisbusszal oldjuk meg, a többi helyet gyalogosan közelítjük meg.
Időpont: szeptember 28.
A túra előzetes jegyvásárláshoz kötött, legkésőbb 24 órával a program kezdete előtt.
A BORTÚRA ÁRA: 19.900 Ft/fő
Az ár tartalmazza az idegenvezetést, a személyszállítást, a borászatonként 3 fajta bor kóstolóját, borkorcsolyákat és az egyik helyen egy vacsorát is.
További információ és jegyvásárlás:
Tourinform Iroda Balatonfüred (8230, Balatonfüred, Blaha u. 2.)
Telefon: +36 30 494 7436
E-mail: balatonfured@tourinform.hu
Facebook-üzenet: Balatonfüredi Programok – Tourinform
A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.
A rendezvényen kép-és hangfelvétel készül, ezt a rendezvény résztvevői megjelenésükkel tudomásul veszik.
Változás joga fenntartva!
A rendezvény minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.
A BorTúrákat a BalatonGuide vezeti.
Fotó: We love Balaton