Új vízparti pihenőhellyel bővül Balatonfüred

Új vízparti pihenőhellyel bővül Balatonfüred

A Széchenyi 2020 program keretében, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Balatonfüred Város Önkormányzata 409 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „A balatonfüredi Brázay terület fenntartható turizmusfejlesztése” című projekthez.
A beruházással Balatonfüred turisztikai kínálata egy megújult, új élményelemeket, attrakciókat tartalmazó strand és pihenőparkkal bővül. A beruházás teljes összege 538 millió forint, amelyhez az önkormányzat 129 millió forint önerőt biztosított.

Új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város az egykori Brázay strand területén.

Balatonfüred következetesen fejleszti vízparti sétányait és a települési zöldfelületeket, melynek újabb eleme az egykori Brázay strand területének megújítása is. Az új, egyhektáros park létrehozásával a város szándéka egy vízparti pihenőpark kialakítása.
A fejlesztők minden korosztályra gondoltak, amikor megtervezték a kreatív fövenypartot.

Lesz lengőhinta, vízjáték, egy óriás homokozó, fa palló jellegű ösvényekkel keretezve és tagolva, nem csak gyerekek számára. A park szélein nagy táblákra a régi korok fürdőzéseit idéző fotók kerülnek. Az Aranyhíd sétányhoz közeli sávban játszótér épül vízparti hangulatú mászó elemekkel.
A szívkórház közelsége miatt speciális kültéri fitneszpark is létesül az elsősorban gyógyulási céllal érkező szívbetegek és idősek számára.
A pihenő park jellege miatt nagyobb számban helyeznek ki nyugágyakat, fa köré építendő fából készült pihenőfelületet, kerékpártárolókat.
Emellett a pihenést szolgálja az egyedi építészeti megoldásokat felvonultató panoráma stég, a parton elhelyezésre kerülő pihenőpadok, a kikapcsolódást segítő kertészeti elemek és az egységes arculatú csónakkikötő.

A látogatók kényelmét növeli a területen megépülő vendéglátó egység, melynek keretében étterem, nyilvános illemhely, ajándékbolt várja a vendégeket. A vendéglátóegység üzemeltetése keretében új munkahelyek kerülnek kialakításra.

A projekt 2021.04.01. és 2022.05.31 között valósul meg.