Villamustra

2019-05-18 16:00 - 18:00

Villamustra – Kellemes tavaszi séta Balatonalmádi menő villáira, nyaralóira fókuszálva. A Balaton szerelmeseinek kötelező!

Hihetetlen, de igaz: a Balaton vizét kezdetben fürdőzésre egyáltalán nem használták, halászásra ás az állatok fürdetésére viszont annál inkább. Balatonalmádiban füredi ihletésre épültek az első nyaralók és fürdőházak.

Időutazásunk során bekukkantunk a város régmúltjába: a 18. századi szőlő- és gyümölcskertektől kezdve a présházak filoxéra idején történt nyaralóvá alakításán át a fürdőkultúra megjelenéséig. A Balaton-parton sétálgatva fény derül a Kneipp-, a Rickli- és a Napkúra gyógyító összetevőire. A tájélmény fokozása és az építészetileg kiemelkedő villák jobb szemügyre vétele érdekében a domboldalra is felmászunk, miközben mesélő villák családtörténeteibe hallgatunk bele és megemlékezünk a legendás vendéglátóhelyekről. És melyikbe megyünk be, az legyen meglepetés:-)

Időpont:

  • április 27. szombat 16:00-18:00
  • május 18. szombat  16:00-18:00

Találkozó: Balatonalmádi, Tourinform előtt (Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár, Városház tér 4.)
Séta hossza: 2 km
Séta időtartama: 2 óra
Részvételi díj: 2500,-Ft, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éves kor 1500,-Ft (a helyszínen készpénzben vagy kártyával fizetendő)

Jelentkezz az info@turajo.hu e-mail címen vagy honlapunkon keresztül!