Tavaszi Betekints NaTúra

2019-04-19 14:00 - 16:30

Citromos frissítővel indítunk a Betekints Hotel udvarán, s a kellemes sétát a Laczkó-forrás vizével öblítjük le. Közben pedig a természet TAVASZI arcával ismerkedünk meg szakavatott természetvédelmi mérnök közreműködésével. Lesz növényfelismerés, kvíz és meglepetés is, természetesen!

Betekints NaTúra tematikus sétánkon kiderül, miért nemcsak a hegymászók körében kedveltek a dolomitsziklák,s miért tartják őket nagy becsben a botanikusok és a geológusok. A csónakázótavat körüljárva arra is fény derül, hogy egy mesterségesen kialakított dísztó hogyan népesül be a vízi életformához kötődő élőlényekkel. Természeti kincseken kívül kulturális értékek is színesítik utunkat, hiszen a közeli tisztás rejti az ország első női zárdájának romjait és az egykor itt élt jezsuita rend templomát. A völgy nyugati kapuját keretező Séd kanyarulatban megbújó Kiskúti-csárdánál sétánk a Veszprémvölgyi úton folytatódik védett sziklagyepi fajok kíséretében a Gulya-dombi parkerdőbe.

Időpont: április 19. 14:00 – 16:30

Találkozási hely: Veszprém, Betekints Hotel udvara (Veszprémvölgyi u. 4.)
Útvonal: Kolostorok és Kertek Betekints-völgy középső szakasza – dolomit sziklák – dísztó – Veszprémvölgyi apácák kolostorrom és Jezsuita templom – Veszprémvölgy nyugati kapu – Laczkó-forrás
Útvonal hossza: 2,5 km
Séta időtartama: 2,5 óra
Részvételei díj: 2000,-Ft, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éves kor 1200,-Ft (a helyszínen fizetendő)
Jelentkezés az info@turajo.hu e-mail címen lehetséges!

Útvonalunkon jól gurul a babakocsi is! Akár kutyasétáltatással is össze lehet kötni a természet megismerését:-)

A sétán résztvevők a következő kedvezményekben is részesülnek:
15% Betekints Hotel éttermi fogyasztás esetén
10% Zöldbolt