Jókai-bableves túra és lakoma

2021-05-01 10:00 - 15:00
Idén is lesz Jókai-bableves főzőverseny. Azaz hagyományosan nem lesz, de azért lesz. Tavaly online lehetett versenyezni. Idén inkább a szabadba csábítjuk a Jókai-bableves szerelmeseit és mestereit.
Idén ugyanis mi vendégeljük meg a résztvevő csapatokat. A versenyen való részvételhez a következőket kell tenni.
1. Jelentkezni az aracsinephaz@furedkult.hu e-mail címen lehet, ötletes csapatnévvel (a legjobb díjat kap), maximum 10 fős családi, vagy egy háztartásban élő rokoni, baráti csapatokkal.
A jelentkezés határideje: április 27.
2. Nem szabad sokat gondolkodni a jelentkezésen, mert maximum 20 csapatot tudunk fogadni, és a jelentkezés sorrendje számít. Aki gyors, bekerül!
3. A jelentkezésre válaszolva a versenyzők megkapják a csapat indulásának pontos időpontját. Erre azért van szükség, hogy ne gyűljön össze tömeg a regisztráció helyszínén. Kérjük a csapatok pontos érkezését!
Aztán jön egy kellemes séta a Koloska-völgyben – 6 állomással, Jókai Mór életével, regényeivel kapcsolatos feladatokkal.
4. Közben a völgyben Bede Róbert séf elkészít egy bogrács Jókai-bablevest. A főzésről a „Balatonfüred Kultúra” oldalán online közvetítésben számolunk be.
5. A feladatok teljesítését követően irány a nagy kondér és mindenki megkapja a jól megérdemelt bablevest. A versenyzők bablevesét a Horváth-ház étterem és borpince séfjének köszönhetjük. Kérjük, a bableves elfogyasztásához a családok – lehetőleg nem műanyag – tányért és kanalat hozzanak magukkal.
6. Miután a csapatok elfogyasztották a levest, tovább nem időzhetnek, el kell hagyniuk a völgyet egy másik útvonalon, hogy ne találkozzanak szembe a többi csapattal.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakonyerdő, Balatonfüredi erdészetének jóváhagyásával, ezen a napon kizárólag a játékra regisztráltak, a szervezők és közreműködők használhatják a Koloska-völgyet. Kérjük a kirándulást tervezők türelmét és megértését!
Nem telhet el egy év Balatonfüreden Jókai-bableves főzés nélkül!
Várjuk a jelentkezőket és előre is jó étvágyat, jó játékot kívánunk!