4 ÉVSZAK TAVASZ KOMOLYZENEI KONCERTSOROZAT

László Boldizsár a Cotton Club Singers alapítójaként vált ismertté, majd 6 évvel ezelőtt operaénekesként folytatta pályáját. Nánási Helga operaénekesként végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Azóta a Szegedi Színházban, a Magyar Állami Operaházban, és számos egyéb színházban ért el kimagasló sikereket a zenés műfajban. Közös műsorukban az operairodalom nagy slágereit dolgozzák fel, Puccini, Verdi, Donizetti, Erkel Ferenc szerzeményeiből, de kirándulást tesznek a könnyebb műfajokba is.

Az 1985-ben alakult veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar rendszeresen szerepel az ország hangversenytermeiben és Európa számos országában. Sikert arattak Londonban, Milánóban, felléptek az Egyesült Államokban és Dél-Amerikában is. Felvételeiket többek között a Magyar Rádióval, a Magyar Televízióval és a France 3 csatornával készítették.

Repertoárjuk a barokk zenétől a klasszikusokon át a kortárs muzsikáig terjed, nevükhöz ősbemutatók és hazai bemutatók fűződnek, koncertjeiken a legkiválóbb hazai és külföldi szólisták, karmesterek működtek közre.

Ők hárman alkotják április 27-én, szerdán a 18 órai kezdetű hangverseny pilléreit.
Helyszín: Balatonfüred, Evangélikus Templom
Jegyek vásárolhatók: kultura.balatonfured.hu; +36/30/3051606