Családias adventi hangulat Balatonfüreden

Adventi készülődés, kézműves vásár, fimon falatok, meleg italok. Karácsonyig minden vasárnap adventi hangulattal, újbor kóstolóval és izgalmas gasztro kínálattal várnak mindenkit a balatonfüredi Blaha utcában.

A balatonfüredi Morzsa Bisztróban a karácsony előtti időszak az ünnepre hangolódás jegyében zajlik. Közös készülődés, kézműves vásár, családias hangulat és az elmaradhatatlan Morzsa Bisztrós fogások színesítik december 24-ig az adventi hétvégéket! Gyerekek, háziasszonyok, borkedvelők egyaránt megtalálják számításukat az adventi programok között.

Az idei szezonkezdetre kibővült vendégtérrel rendelkező Morzsa Bisztróban az események több helyszínen zajlanak majd, a programok, vásár és foglalkozások zárt térben, az emeleti Morzsa Krimóban kapnak helyet, míg a földszinti vendégtér és igény esetén a Krimó egy része a közös családi ebédek helyszíne lesz. A Morzsa házigazdái András és Saci úgy gondolták szeretnék ez úttal másokkal is megosztani a karácsonyi készülődés hangulatát, és olyan programokkal készülnek melyek között a gyerekfoglalkozásoktól kezdve, a karácsonyi menütippeken át, az újbor kóstolóval egybekötött borvacsoráig  sok színes program kapott helyet.

Az adventi készülődés egyik elmaradhatatlan eleme a vasárnaponkénti közös gyertyagyújtás, melyre minden vasárnap 16:00 órakor kerül sor. A délutáni gyertyagyújtáshoz karácsonyi finomság is társul, házi sütemény és forralt bor vagy meleg tea teszi még bensőségesebbé az karácsony váró hangulatot.

Advent első vasárnapján december 2-án 9:00 és 18:00 óra között kézműves vásárral várják a látogatókat, az emeleti Krimóban. Saci felhívására, számos környékbeli kreatív anyuka csatlakozott az adventi vásárhoz, így a Balatoni Mompreneurs közösség ügyes kezű tagjainak kézműves ajándékai is fellelhetők lesznek a kínálatban. A vásár mellett 10:00 és 15:óra között adventi koszorú készítés is várja a vendégeket. Kreatív segítség mellett, számtalan kellékből választva készíthetik el a résztvevők saját adventi koszorújukat.

December 7-én, pénteken, 19:00 órától újbor bemutató borvacsorára invitálják a vendégeket a badacsonytördemici SKIZO Borházzal. A menüt és borsort Sike Balázs a Skizo borásza és Kaizer András a Morzsa Bisztró tulajdonosa, vezető séfje állítja össze. Előzetes asztalfoglalás e-mailen, facebook üzenetben vagy telefonon lehetséges és a limitált férőhelyekre való tekintettel ajánlott is!

Advent második vasárnapján, december 9-én ismét a kézműveseké a felső emelet, 9:00 és 18:00 óra között beltéri karácsonyi piac, gyerekeknek arcfestés és karácsonyi zenemaraton várja a betérőket a vasárnapi családi ebéd mellé. Ezen a napon debütál a Morzsa 2 órás karácsonyi zenemixe, melyet saját DJ-jük Attis prezentál majd. Akinek pedig tetszett az összeállítás magával is viheti!

Advent 3. vasárnapján a háziasszonyokra is gondolnak, december 16. a karácsonyi fogások és gasztronómia jegyében zajlik! Menüsorok, hagyományok, finom ízek és illatok, praktikus és hasznos tippek, hogy ne a konyhában teljen az egész ünnep. A gasztronómia iránt érdeklődők és az ünnepi főzőcskére készülő háziasszonyok számára 14 órától beszélgetést szerveznek, melyben szó lesz a karácsonyi gasztro hagyományokról, italokról, süteményekről, de tippeket kapunk arra vonatkozóan is, hogyan és milyen ételekkel készüljünk, annak érdekében, hogy ne legyen túl megterhelő az ünnepi főzés. A beszélgetésben részt vesz András, a Morzsa Bisztró séfje, Jónás Gyurka a vászolyi Zománc Bisztrócska tulajdonosa, és Farkas Szilvi a Tihanyi Tündérsziget szíve lelke, a sütik és a teakeverékek mestere. A kerekasztal beszélgetés után András és Dávid egy két hasznos receptet is mutat az érdeklődőknek. Megmutatják hogyan lesz finom szaftos és percek alatt elkészíthető egy kacsamell, és hogyan készül a bármikor bevethető konyakos májpástétom. Utóbbi ezen a hétvégén elvitelre is kapható lesz, de egy remek Skizo borsort vagy illatos teakeveréket is magunkkal vihetünk a karácsonyi asztalra.

A Morzsa Bisztró is szeretne hozzájárulni a főzés megkönnyítéséhez, így lehetőség van december 23-i elvitelre halászlevet és fonott házi kalácsot rendelni. A gasztronómia jegyében szervezett adventi hétvégén lehetőség lesz ezeket is megkóstolni. A rendelések december 20-ig adhatók le e-mailen vagy facebook üzenetben, a megrendelt finomságok pedig december 23-án 10 és 18 óra között vihetők el.

Az utolsó adventi vasárnapon, december 23-án már a fa díszítésére készülhetnek a Morzsába látogatók. Az ünnep elmaradhatatlan kelléke a mézes sütemény és annak díszítése, ezzel és karácsonyfa dísz készítéssel várják az ügyes kezeket 11 és 16 óra között az emeleti Krimóban! Hogy a Karácsony valóban mesés legyen, délután 14:00 órától Karácsonyi mesedélután várja a gyerekeket. Karácsonyi mesetippekkel és egy csodás karácsonyi történettel készülnek a gyerekeknek és felnőtteknek.

A december 24-ig minden nap nyitva tartó Morzsa Bisztróban hétfőtől-péntekig 12 és 15 óra között napi menüvel, hétvégén szuper bisztró fogásokkal várják a vendégeket. A bisztró emeletén található Krimó minden pénteken és szombaton este jó zenékkel, laza krimó hangulattal és ital meglepetésekkel várja az esti kikapcsolódásra vágyókat. Karácsonykor a Morzsa csapata is pihen, de december 27-től ismét nyílik a konyha, 31-én pedig szilveszteri bulival is készülnek a füredi Blaha utcában!

Morzsa Bisztró

Balatonfüred, Blaha Lujza u. 9.

+36 87 785 486

+36 70 422 53 03

info@morzsabisztro.hu